17.6.2008

Lehdistötiedote 17.06.2008

17.6.2008 S-ryhmä osakkaaksi pohjoismaiseen Coop Tradingiin

LEHDISTÖTIEDOTE                                                   Julkaistavaksi 17.6.2008 klo 17.00

S-ryhmä osakkaaksi pohjoismaiseen Coop Tradingiin

S-ryhmä on liittynyt osakkaaksi yhteispohjoismaiseen hankintayhteenliittymä Coop Tradingiin. Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK on hankkinut omistukseensa 25 prosentin osuuden Coop Tradingin osakkeista.

– Tiivistyneen yhteistyön myötä kasvava tehokkuus ja suurempien hankintavolyymien tuomat kustannussäästöt takaavat kilpailukykyiset hinnat. Tämä hyödyttää ennen kaikkea pohjoismaisia kuluttajia, toimitusjohtaja Jan Lundgren Coop Trading A/S:stä toteaa.

S-ryhmälle osakkuus yhteispohjoismaisessa hankintayhteenliittymässä oli luonteva jatke vuosia jatkuneelle yhteistyölle.

– Suurin muutos aikaisempaan yhteistyöhömme on se, että pääsemme nyt omistajan oikeuksin vaikuttamaan entistä enemmän Coop Tradingissa tehtäviin päätöksiin ja linjauksiin. Suuremmat yhteiset hankintavolyymit ja kasvava neuvotteluvoima varmistavat osaltaan koko pohjoismaisen osuustoiminnallisen vähittäiskaupan arvoketjun kilpailukykyä kovenevassa kansainvälisessä kilpailussa. Näin S-ryhmä pystyy tarjoamaan asiakasomistajilleen edullisia päivittäistavaroita myös tulevaisuudessa, S-ryhmän ketjuohjaus- ja hankintatoimintojen johtaja Risto Pyykönen kertoo.

Coop Trading A/S vastaa päivittäistavaroiden ja päivittäistavarakaupassa myytävien non-food-tuotteiden hankinnasta Tanskan, Ruotsin ja Norjan osuuskaupoille. Nyt mukaan tulee myös suomalainen S-ryhmä. Pohjoismaiden osuuskauppojen yhteenlaskettu päivittäistavaramyynti oli vuonna 2007 yhteensä 26,3 miljardia euroa. Coop Trading A/S:n pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiö työllistää 114 henkeä. SOK:n osakekauppojen jälkeen kukin neljästä pohjoismaisesta osuuskaupparyhmittymästä omistaa neljänneksen yhtiöstä.

Lisätietoja:
S-ryhmän liiketoimintojen ketjuohjaus ja hankinta, johtaja Risto Pyykönen,
p. 010 76 81000, e-mail: risto.pyykonen@sok.fi