3.10.2007

Osuuskaupan tiedote 03.10.2007

17.11.2006 TOK ostaa Turun Sokos Oy:n liiketoiminnan ja Sokos Wiklundin kiinteistön SOK:lta

LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 17.11.2006 klo 10:00

TURUN OSUUSKAUPPA (TOK) OSTAA TURUN SOKOS OY:N LIIKETOIMINNAN JA SOKOS WIKLUNDIN KIINTEISTÖN SOK:LTA

Turun Osuuskauppa (TOK) ostaa SOK:lta Turun Sokos Oy:n liiketoiminnan sekä Sokos Wiklundin kiinteistön ja Wiklundin takana olevan ns. vanhan Anttilan kiinteistön. Sokos Wiklundin sekä Kauppakeskus Myllyn Sokoksen tavaratalojen liiketoiminta siirtyy kokonaan Turun Osuuskaupalle 1.1.2007 alkaen. Samassa yhteydessä toteutetaan edellä mainittu kiinteistökauppa.

Liiketoimintakauppa kasvattaa TOK:n käyttötavarakaupan markkinaosuutta Varsinais-Suomessa merkittävästi Turun Sokos Oy:n liikevaihto vuonna 2005 oli 22,1 miljoonaa euroa. Turun Osuuskauppa on aiemmin omistanut Turun Sokos Oy:stä 10 % ja SOK 90%. Tämän liiketoimintakaupan myötä Turun Osuuskaupan liikevaihto ja käyttötavarakaupan markkinaosuus tulevat kasvamaan merkittävästi ensi vuonna. Liiketoimintakauppaa koskeva kauppakirja tullaan allekirjoittamaan marraskuun loppuun mennessä. Liiketoimintakaupan lopullinen toteutuminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisten myönteistä päätöstä. Sokos Wiklundin ja Kauppakeskus Myllyn Sokoksen henkilökunta (135) siirtyvät Turun Osuuskaupan työntekijöiksi ns. vanhoina työntekijöinä.

Turun Osuuskauppa haluaa investoida Turun keskustaan

Wiklund-korttelin kehittäminen ja Sokos Wiklundin laajentaminen ovat olleet työn alla jo useita vuosia. Suunnitelmat ovat nyt valmiina ja TOK on halukas edelleen kehittämään nopeassa aikataulussa sekä kiinteistöä että liiketoimintaa. Sokos Wiklundin suunniteltu tavaratalolaajennus on noin 5000 neliötä ja samassa yhteydessä Wiklund Herkun tilat kaksinkertaistuvat. Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Koponen toivoo, että liiketoiminnan ja kiinteistön omistuksen siirtyminen paikalliselle toimijalle nopeuttaa laajennushankkeen etenemistä ja että laajennusta päästäisiin toteuttamaan mahdollisimman pian. Laajennushankkeen etenemistä ovat viivästyttäneet korttelin eri omistajatahojen erilaiset näkemykset korttelin kehittämisestä ja etenemisaikataulusta.

TOK on 90 000 varsinaissuomalaisen perheen omistama osuuskauppa

Turun Osuuskauppa toimii 36 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. Sen tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajatalouksilleen. Turun Osuuskauppa toimii market-, liikennemyymälä-, hotelli-, ja ravintolakaupassa, sekä vuoden alusta nyt myös tavarataloliiketoiminnassa. TOK työllistää yhteensä yli 1 800 henkilöä.

TOK:n muita merkittäviä käynnissä olevia investointikohteita ovat joulukuussa avattava Uudenkaupungin S-market ja ensi keväänä avattavat S-market Pansio sekä S-market Naantali.

Lisätietoja:
Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Koponen, puh. 050 388 4030
SOK:n asiakasomistajuus- ja erikoisliikeryhmä johtaja Reijo Kaltea, puh. 050 662 82
SOK:n kiinteistöjohtaja Christian Lybeck, puh. 0500 400 616