24.9.2007

Lehdistötiedote 24.09.2007

17.04.2007 Sokotel Oy:stä savuton työpaikka

S-ryhmässä matkailu- ja ravitsemistoimintaa harjoittava Sokotel Oy muuttuu savuttomaksi työpaikaksi 1. kesäkuuta, samaan aikaan kun uusi tupakkalaki astuu Suomessa voimaan. Tehty päätös koskee noin 2500 Sokotel Oy:n toimipisteissä työskentelevää hotelli- ja ravintolatyöntekijää.

– Päätöksen taustalla ovat henkilöstön työviihtyvyyteen, työsuojeluun ja työympäristön terveellisyyteen liittyvät syyt. Asiasta on sovittu yhdessä yhtiön luottamusmiesorganisaation kanssa. Olemme myös keskustelleet henkilöstön kanssa sekä henkilöstölle on tehty erillinen kysely, jossa selvitettiin henkilökunnan mielipiteitä tupakointikieltoon liittyen. Saamamme palaute on ollut muutoksen kannalta myönteistä, Sokotel Oy:n henkilöstöjohtaja Susa Nikula kertoo.

Päätöksen taustalla on onnistunut kokemus Tampereen kolmen Sokos Hotellin savuttomuudesta jo syyskuusta 2006 alkaen.

Henkilöstön tupakointikielto on voimassa 1. kesäkuuta alkaen kaikissa 25 Sokotel Oy:n hotellissa. Sokos Hotels –ketjun (12) ohella Sokotel Oy harjoittaa hotellitoimintaa Suomessa Radisson SAS- (7) ja Holiday Club Hotels –(6) brändien alla. Savuttomuuspäätös koskee myös hotellien yhteydessä sijaitsevia ravintoloita.

Savuttomuuspäätös osuu otolliseen aikaan, sillä tiukentuva tupakkalaki tekee jo itsessään ravintoloiden asiakastiloista savuttomia. Ainoa henkilöstöä enemmän huolettanut asia on liittynyt tupakkataukoihin.

– Tästä on keskusteltu. Olemme painottaneet työntekijöille, että tauot ovat lakisääteinen oikeus, eikä tupakointi ole veruke ylimääräisten taukojen pitämiselle, Nikula toteaa.

Jotta muutos sujuisi mahdollisimman joustavasti, tarjoaa Sokotel Oy tupakoitseville työntekijöilleen tukea uuden savuttoman elämän aloittamiseen.

– Tarjoamme kaikille lopettajille tukipaketin, jonka pituus on käytetystä menetelmästä riippuen 1-3 kuukautta. Aloitimme henkilökohtaiset terveystapaamiset ja tukipakettien jakamisen työterveyshuollossa huhtikuun alussa, ja lopettajia on jo kertynyt mukava määrä, Nikula iloitsee.

Lisätietoja:

Sokotel Oy, henkilöstöjohtaja Susa Nikula, p. 010 76 82823, e-mail: susa.nikula@sok.fi