16.5.2008

Lehdistötiedote 16.05.2008

16.5.2008 S-ryhmä tehostaa rautakaupan yritysasiakkaiden palvelua

Tiedotusvälineille 16.5.2008                                       Julkaisuvapaa kello 13.00

 

S-ryhmä tehostaa rautakaupan yritysasiakkaiden palvelua

S-ryhmä terävöittää toimintaansa rautakaupan alalla. SOK:n hallitus on päättänyt Rainex Yrityspalvelu Oy:n toimintojen siirtämisestä Hankkija-Maatalouteen ja Meira Novaan. Muutoksen ansiosta S-ryhmä pystyy palvelemaan yritysasiakkaitaan tehokkaammin ympäri Suomen.

Vuoden 2009 alussa toteutuvassa järjestelyssä Rainexilta siirtyy Hankkija-Maatalous Oy:lle rakennusliike- ja teollisuusmyynti sekä myynti jälleenmyyjille. Valtakunnallista rakennustarvikkeiden myyntiä jatketaan S-Rauta Yrityspalvelun nimellä osana Hankkija-Maataloutta ja sen S-Rautamarket-ketjua.

Rainexin harjoittama suurtalousliiketoiminta tulee jatkossa toimimaan osana Meira Nova Oy:tä. Liiketoiminta-alue on hankkinut etupäässä S-ryhmän hotelleille ja ketjuille tekstiilejä, astioita ja aterimia, ja sen toiminta on ollut osin päällekkäistä Meira Novan kanssa.

Sekä Rainex että Hankkija-Maatalous ja Meira Nova ovat SOK:n tytäryhtiöitä. Rainexin vuosittainen liikevaihto on ollut noin sata miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on lähes 50 henkilöä.

- Yrityksille kohdistuvat palvelut ovat osa S-ryhmän toimintaa. Tällä ratkaisulla laajennamme yritysasiakkaidemme valtakunnallista palvelua ja jatkamme Rainexin hyvää palvelua uudistuneissa puitteissa, korostaa johtaja Antti Sippola SOK:sta.

Hankkija-Maatalous palvelee jo nykyiselläänkin yritysasiakkaita. Toimitusjohtaja Ensio Hytösen mukaan muutoksen myötä toimintaa on mahdollista tehostaa entisestään.  

- Agrimarket-ketjun rautakaupasta huomattava osa on yritysasiakaskauppaa ja Rainex Yrityspalvelun varastomyyntiä on jo nyt eräiden S-Rautamarketien yhteydessä. Uudessa tilanteessa voimme hakea synergiaetuja logistiikassa ja asiakaspalvelussa.

Myös S-ryhmän asiakasomistajat hyötyvät muutoksesta, sillä synergiaedut koituvat johtaja Antti Sippolan mukaan myös yksityisasiakkaiden eduksi.

Rautakaupan tehostaminen toteuttaa osaltaan S-ryhmän uutta strategiaa, jonka mukaan ryhmä pyrkii kasvattamaan merkittävästi käyttötavarakaupan markkinaosuuttaan.

Nyt päätetyissä uudelleenjärjestelyissä Rainexin koko henkilöstö sijoittuu vanhoina työntekijöinä liiketoiminnan vastaanottaviin yrityksiin ja SOK:n Palveluässään.

Lisätietoja:
Johtaja Antti Sippola, SOK:n liiketoiminta, puh. 010 76 82890
Toimitusjohtaja Ensio Hytönen, Hankkija-Maatalous Oy, puh. 010 76 83001
Toimitusjohtaja Jouni Nurmi, Meira Nova Oy, puh. 010 76 86501