3.10.2007

Osuuskaupan tiedote 03.10.2007

16.3.2006 TOK avasi uuden S-marketin Ruskolle

LEHDISTÖTIEDOTE

julkaisuvapaa 16.3.2006

TOK AVASI UUDEN S-MARKETIN RUSKOLLE

Turun Osuuskauppa (TOK) on avannut uuden S-marketin Ruskon keskustan tuntumaan, vilkkaan Vahdontien varteen, osoitteeseen Myllymäentie 2. S-marketin yhteyteen on avattu myös uusi ABCpolttoaineenjakelupiste.

Uuden S-market Ruskon avajaisia vietettiin torstaina 16.3.2006 klo 10. Uutta S-markettia olivat avaamassa Ruskon kunnanhallituksen puheenjohtaja Sisko Hellgren sekä kunnanjohtaja Arto Oikarinen ja TOK:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Vanto sekä toimitusjohtaja Harri Koponen. Ruskon ja Vahdon asiakasomistajat oli kutsuttu ennakkoon tutustumaan uuteen Smarkettiin keskiviikkona 15.3.

S-market Rusko tuo lisää palveluja kuntaan

Vireänä kasvukuntana Ruskolla on kysyntää supermarket-kokoluokan kaupalle, joka pystyy vastaamaan vaativammankin kuluttajan tarpeisiin. TOK:n tavoitteena on parantaa Ruskon ruokakaupan palveluita uudella, laajan valikoiman S-market-myymälällä.

– S-market Ruskon tavoitteena on vähentää ruskolaisten tarpeita asioida päivittäistavaraostoksilla muilla paikkakunnilla. Tällä pienennetään päivittäistavaraostojen ulosvirtaamaa Ruskon kunnasta. S-marketin sijainti Vahdontien varrella merkitsee myös sitä, että vahtolaisten on helppo pysähtyä asioimaan myymälässä. Merkittävä syy S-marketin rakentamiseen Ruskolle oli myös asiakasomistajien suuri määrä kunnassa sekä asiakasomistajilta tulleet toiveet palvelujen laajentamiseksi kuntaan. S-market kokoluokan ruokakauppa ja oheispalveluna ABC polttonesteautomaatti mahdollistavat jokapäiväisen asioinnin omassa kunnassa. Ruskon ja Vahdon kuntien asukasmäärän kasvu antaa hyvän lähtökohdan myynnin kehitykselle myös tulevina vuosina, kertoo TOK:n toimialajohtaja Mika Marttila.

Turun Osuuskauppa on asiakasomistajiensa omistama varsinaissuomalainen palveluyritys. Ruskon kunnassa on 949 TOK:n asiakasomistajataloutta eli kaikkiaan 72 % kunnan talouksista. Vahdolla asiakasomistajatalouksia on kaikkiaan 399 eli 58 % kaikista kunnan talouksista.

Valikoimissa lähes 10 000 tuotetta

Uuden S-market Ruskon kokonaisala on 1 200 m2, josta myyntialaa on runsaat 800 m2. S-marketin laajoihin valikoimiin kuuluu kaikkiaan lähes 10 000 tuotetta. Valikoimissa huomiota kiinnitetään erityisesti tuoretavaroihin sekä lapsiperheiden tarvitsemiin tuotteisiin. Kiinteistön sijainti keskeisellä paikalla ja hyvät liikennöintiyhteydet mahdollistavat helpon ja nopean asioinnin.

S-market palvelee maanantaista perjantaihin klo 7-21 ja lauantaisin klo 7-18.

S-market Rusko työllistää 15 työntekijää. Market-päällikkönä toimii Mikko Rauhanen, joka siirtyy uuteen tehtäväänsä Prisma Piispanristin päivittäistavaraosaston myyntipäällikön tehtävästä. Kilpailu Ruskon päivittäistavaramarkkinoista kiristyy uuden S-marketin myötä. Kilpailun kiristyminen tulee varmistamaan asiakkaille edullisen hintatason ja hyvän palvelun. S-market Ruskon tavoitteena on myydä ensimmäisenä täytenä toimintavuotenaan noin 3,5 miljoonaa euroa. Turun Osuuskaupan S-market-ketjun kehitys on ollut hyvää, sillä ketjun myynnin kasvu oli viime vuonna 5 % ja tammi-helmikuussa kasvua edelliseen vuoteen verrattuna on 8,6 %.

TOK luopuu "TOK-yhtymä" -nimen käytöstä

– Turun Osuuskauppa (TOK) luopuu "TOK-yhtymä" -nimen käytöstä, koska yrityksemme konsernirakennetta on viime vuosina yksinkertaistettu, eikä "yhtymä"-nimen käytölle enää ole sellaista perustetta kuin aiemmin. Lisäksi TOK:sta julkisuudessa käytettävien nimitysten määrä vähenee, mikä selkeyttää nimikäytäntöä. "Turun Osuuskauppa" -nimi kuvaa myös paremmin TOK:n osuustoiminnallista yritysmuotoa. TOK:n virallinen nimi on siis edelleenkin Turun Osuuskauppa, linjaa toimitusjohtaja Harri Koponen.

TOK täyttää tänä vuonna 105 vuotta. Lokakuun 20. päivänä vuonna 1901 perustettiin Suomen ensimmäinen uuden osuustoimintalain mukainen osuuskauppa, Wähäväkisten Osuusliike. Turun Osuuskaupaksi nimi muutettiin vuonna 1918. Vuodesta 1990 Turun Osuuskauppa on tunnettu konserninimellään TOK-yhtymä. Nimi on kuvannut koko konsernia, joka on koostunut Turun Osuuskaupasta tytäryhtiöineen.

TOK on yli 83 000 varsinaissuomalaisen perheen omistama yritys

– TOK on kasvava alueellinen osuuskauppa, joka käyttää yritystoimintansa tuloksen ensisijaisesti oman toimialueensa asiakasomistajien palvelujen kehittämiseen, toteaa TOK:n toimitusjohtaja Harri Koponen.

Muita TOK:n tulevia investointikohteita ovat toukokuussa Turussa avattavat Sale Jyrkkälä sekä Sale Humalistonkatu. Kesäkuussa avataan uusi S-market Turkuun Varissuon kaupunginosaan sekä uusi Sale Lemuun. Uuden ABC Auran liikennemyymälän rakennustyöt ovat hyvässä vauhdissa ja avajaisia päästään viettämään kesäkuussa ennen juhannusta. Loppuvuonna avataan uusi S-market Turkuun Pansion kaupunginosaan.

Turun Osuuskauppa toimii 36 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. Sen tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajatalouksille. Turun Osuuskauppa toimii market-, liikennemyymälä-, sekä hotelli- ja ravintolakaupassa työllistäen 1 600 henkilöä.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Harri Koponen, puh. 050 388 4030
toimialajohtaja Mika Marttila, puh. 050 388 4014