16.12.2008

Lehdistötiedote 16.12.2008

16.12.2008 SOK perustaa uuden palvelukeskuksen Kajaaniin

Lehdistötiedote 16.12.2008

SOK perustaa uuden palvelukeskuksen Kajaaniin

SOK perustaa uuden palvelukeskuksen Kajaaniin. Palvelukeskuksen on määrä aloittaa toimintansa jo vuoden 2009 aikana ja vuoden loppuun mennessä se työllistää noin 30 henkeä. Tavoitteena on, että keskuksen henkilöstömäärä kasvaa noin sataan vuoden 2010 aikana.

Kajaanin palvelukeskukseen sijoittuu S-ryhmää palvelevia keskitettyjä tukitoimintoja, joita löytyy muun muassa taloushallinnosta.

– Uudella palvelukeskuksella pyrimme palvelemaan S-ryhmää tehokkaasti ja kilpailukykyisesti koko Suomen laajuudessa. Ratkaisulla pyrimme parantamaan myös henkilöstön saatavuutta ja sen pysyvyyttä, SOK:n hallintojohtaja Jari Annala kertoo.

Uuden palvelukeskuksen henkilöstön SOK palkkaa Kajaanin talousalueelta. Työllisyystilanne on seudulla viime aikoina heikentynyt, minkä johdosta soveltuvaa työvoimaa on hyvin tarjolla.

Kajaani pystyy myös tulevaisuudessa tarjoamaan koulutettua työvoimaa. Kaupan ja talouden alan koulutusta kaupungissa antavat Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Kainuun ammattiopisto.

Kajaanin kaupungille SOK:n päätös uuden palvelukeskuksen perustamisesta on tervetullut.

– SOK:n päätös osoittaa, että uutta työtä on tai tulee olemaan tarjolla uusilla aloilla ja pienemmissä yksiköissä. Nykyisessä työllisyystilanteessa kaupungin tärkeä perusviesti on ollut, että kun suuri häviää, pitää tehdä pienestä suurta ja ymmärtää, että usein nimenomaan pieni on suurta, Kajaanin kaupunginjohtaja Erkki Vähämaa linjaa.

Kajaanin palvelukeskus sijoittuu vuokralle UPM:ltä vapautuneisiin tiloihin. Osaltaan sijoituspäätökseen vaikutti sujuva yhteistyö metsäyhtiön kanssa.

- Tämä sopimus tuo merkittävän lisän Kajaanin tehtaan perusteilla olevaan yritysalueeseen. UPM on solminut jo useita sopimuksia, jotka toteutuessaan työllistävät jopa 400 henkilöä. Uudet yritykset ovat edelleen tervetulleita, konsernin yhteistyösuhteista ja kehityksestä vastaava johtaja Hans Sohlström sanoo.

Kajaanin palvelukeskukseen vuonna 2009 perustettavat tehtävät ovat uusia, eikä niillä ole vaikutusta SOK:n muiden yksiköiden työsuhteisiin.

Lisätietoja:
SOK, hallintojohtaja Jari Annala, puh. 010 76 82040 ja projektijohtaja Pekka Timonen, puh. 010 76 82170
Kajaanin kaupunki, kaupunginjohtaja Erkki Vähämaa, gsm 044 7100 211
UPM-Kymmene, johtaja Hans Sohlström, Konsernin yhteistyösuhteet ja kehitys, gsm 0400 547717