24.9.2007

Lehdistötiedote 24.09.2007

16.01.2007 S-ryhmä avaa viiden tähden kylpylähotellin Pietarissa

SOK on ostanut Pietariin rakennettavan Holiday Club St. Petersburg hotellin liiketoiminnan. Kylpylähotelli valmistuu kesällä 2007.

Kauppa koskee Holiday Club St. Petersburgin hotelli-, kylpylä- ja ravintolaliiketoimintoja. Holiday Club Resorts Oy:ltä hankitun liiketoiminnan kauppasummaa ei julkaista.

Kylpylähotelli Holiday Club St. Petersburg sijaitsee Pietarin keskusta-alueella Vasilin saarella. Suosituimmat kulttuurikohteet kuten Iisakin kirkko ja Eremitaasi ovat kävelymatkan päässä. Hotellissa on 276 huonetta, useita sviittejä ja 8 kokoustilaa, joista suurimpaan mahtuu yli 300 henkilöä. Hotelliin tulee seitsemän ravintolan voimin monipuolinen ravintola- ja viihdemaailma. Ilta/musiikkiravintolan yhteydessä on myös keilahalli. Aktiivisimmille liikkujille hotellissa on hyvinvarusteltu kuntosali. Uudella hotellilla on lämpimiä autopaikkoja 30. Hotelli valmistuu kesäkuussa 2007.

Syyskuussa hotelliin avataan täyden palvelun kylpylä, jossa on monipuolinen hemmotteluosasto, laaja saunamaailma sekä elämyksellinen allasosasto. Kylpylä rakennetaan paikalla sijainneeseen historialliseen kiinteistöön, jonka vanhat holvikaaret luovat persoonallisen ympäristön itsensä hemmottelulle. Suunnittelussa on kunnioitettu aiemmin muun muassa viinikellarina toimineen rakennuksen historiaa. Hotellin kokonaispinta-ala on 25 000 neliömetriä. Palvelutasoltaan Holiday Club St. Petersburg on korkealaatuinen viiden tähden hotelli.

Holiday Club St. Petersburgissa on 26 viikko-osakehuoneistoa, joiden palvelutarjonta jatkuu ennallaan. Kauppa ei koske kiinteistöä, jonka omistaa London & Regional Properties. Hotellin rakentamisesta vastaa pietarilainen rakennusyritys LenSpecSMU.

– Pietarin hotellimarkkinat ovat erittäin kilpaillut. Holiday Club tuotteena on kuitenkin ainutlaatuinen Pietarissa. Sille löytyy kysyntää niin ulkomaisten asiakkaiden keskuudesta kuin Venäjän kotimarkkinoilla, kertoo SOK Holding Oy:n toimitusjohtaja Juhani Järvenpää.

– S-ryhmä haluaa tarjota asiakasomistajille lisää vaihtoehtoja vapaa-ajan matkustukseen. Kolmella hotellilla olemme nyt saavuttaneet strategiassamme määritellyn Pietarin alueelle laajenemisen.

S-ryhmällä on rakenteilla parhaillaan kaksi neljän tähden tasoista hotellia Pietarin keskusta-alueelle. Toiseen Vasilin saarella sijaitsevaan Sokos Hotel Vasilievskyyn tulee 255 huonetta, 6 sviittiä, aulabaari, ruokaravintola, musiikkibaari sekä saunoja, autotalli pieniä kokoustiloja. Hotelli avataan loppuvuodesta 2007. Sokos Hotel Olympic Garden Moskovskii prospektin varrella valmistuu tämän vuoden syksynä. Vehreässä puistossa sijaitsevaan hotelliin rakennetaan 348 huonetta, 13 kokoustilaa, kaksi ravintolaa, aulabaari, takkatila ja 40 lämmintä autopaikkaa. SOK:n tytäryhtiö SOK Holding Oy omistaa hotelliliiketoimintaa Pietarissa harjoittavan Sokos Hotels St. Petersburgin.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Juhani Järvenpää, SOK Holding Oy, puh. +358 50 388 3545, juhani.jarvenpaa@sok.fi

S-ryhmässä hotelli- ja ravintolatoimintaa harjoittavat Suomessa toimiva Sokotel Oy, Virossa toimiva AS Sokotel sekä alueosuuskaupat. S-ryhmän hotelli- ja ravintolaliiketoiminta vuonna 2006 koostui kattavasti ympäri Suomea sijaitsevista 52 hotellista sekä yli 530 ravintolasta. Hotelleista 39 kuuluu Sokos Hotels -ketjuun ja 7 Radisson SAS -ketjuun. Keväällä 2006 SOK osti Holiday Club Finlandin 6 kylpylähotellin liiketoiminnan Suomesta. S-ryhmä harjoittaa Suomen ulkopuolella hotelli- ja ravintolaliiketoimintaa Virossa, jossa palvelevat Sokos Hotel Viru ravintoloineen sekä Sikupillin Prisma-keskuksen yhteydessä toimiva ravintolamaailma. Sokotel Oy:n liikevaihto oli vuonna 2005 158,3 miljoonaa euroa. S-ryhmän hotelli- ja ravintolakaupan vähittäismyynti oli 635 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen 2,0 prosenttia. Majoitusmyynti oli 182 miljoonaa euroa, ravintolamyynti oli 453 miljoonaa euroa. S-ryhmän kasvu oli alan keskimääräistä tasoa, noin 5 prosentin luokkaa. S-ryhmän markkinaosuus hotellien liikevaihdolla mitattuna oli 24 prosenttia.

Havaintokuvat uudesta Holiday Club St. Petersburg- hotellista ladattavissa S-ryhmän mediapalvelusta: mediapalvelu.s-kanava.fi