15.10.2007

Lehdistötiedote 15.10.2007

15.10.2007 S-Pankki on avattu

LEHDISTÖTIEDOTE                                         Julkaistavaksi 15.10.2007 klo 12.00

S-Pankki on avattu

Kotona ja kaupassa toimiva S-Pankki avattiin tänään. Uudella, suomalaisella pankilla on 1,83 miljoonaa asiakasta.

Suomen ainoa kauppapankki avasi tänään aamulla ovensa. S-Pankin järjestelmä-muutokset toteutettiin suunnitelmien mukaan 11.–14.10.2007. Kaikki S-ryhmän tileillä olevat jäsensijoitusvarat siirrettiin S-Pankkiin.

- Mittava pankkiprojekti alkoi jo viisi vuotta sitten. Kyseessä on ollut yksi suurimmista ja haastavimmista tietojärjestelmäprojekteista Suomessa tällä vuosikymmenellä. Mukana suunnittelussa ja toteutuksessa on ollut useita satoja henkilöitä sekä S-ryhmän sisältä että tietojärjestelmien toimittajilta. Pankkiasioihin perehdytettiin 35 000 S-ryhmän työntekijää, kertoo S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula.

S-ryhmän yli sata vuotta vanha säästökassatoiminta päättyi eilen. S-Pankki jatkaa osuuskauppojen rahoituspalveluita tarjoamalla monipuolisempia palveluita päivittäisten raha-asioiden hoitoon. S-Pankki on suunnannut markkinoiden edullisimmat pankkiasiointiin tarvittavat tuotteet ja palvelut osuuskauppojen asiakasomistajille.

S-Pankilla on nyt 1 830 000 asiakasta. Pankki toimii S-ryhmän toimipaikkojen kautta ympäri maata myymälöiden aukioloaikoina. Kauppapankin talletuskanta on yli 800 miljoonaa euroa.

- Tavoitteena on tarjota asiakasomistajille maksuton pankkikori jokapäiväiseen raha-asioiden hoitamiseen. Näin kannustamme asiakasomistajia keskittämään päivittäiset pankkiasioinnit S-Pankkiin, kertoo Ylihurula.

S-Pankki avasi tänään oman verkkopankin, jossa voi mm. avata tilejä, hakea kortteja ja luottoja. Asiakasomistaja voi nyt tilata nykyiseen S-Etukorttiinsa lisäominaisuuksia kuten vuosimaksuttoman Visan. Uudella S-Etukortilla voi nostaa käteistä Ottopisteistä ja Visa-automaateista maailmalla. S-Pankki avasi tänään myös oman asiakaspalvelun.

S-Pankin tilit toimivat normaalin pankkitilin tavoin. Tilin ja luoton käyttövälineenä on S-Etukortti. Tilille voi ohjata palkan, sinne voi siirtää rahaa toiselta tililtä ja käteisen nostaminen onnistuu automaateilla. Asiakasomistajille postitetaan S-Pankin uudet tilinumerot kotiin marraskuussa. Nykyiset S-Etukortit toimivat kuten ennenkin niiden voimassaoloajan.

Lisätietoja:

S-Pankki, toimitusjohtaja Pekka Ylihurula, puh. 010 76 82100, pekka.ylihurula@sok.fi

SOK, hallintojohtaja Jari Annala, puh. 010 76 82040, jari.annala@sok.fi

S-ryhmän uusi S-Etukortin ja S-Pankin logon voi ladata Mediapalvelusta: http://mediapalvelu.s-kanava.fi