24.9.2007

Lehdistötiedote 24.09.2007

15.08.2007 Biohajoavat ostoskassit S-ryhmän päivittäistavarakauppoihin

S-ryhmän päivittäistavarakaupan valtakunnallisiin valikoimiin tulee vuoden 2007 loppuun mennessä biohajoava ostoskassi. S-ryhmän valtakunnallisissa pt-valikoimissa on ollut biohajoava kassivaihtoehto syksystä 2006 alkaen, mutta kestävyysominaisuuksiltaan nykyinen kassi ei vielä ole muovikassiin verrattavissa. Nykyinen kassi on saavuttanut noin 0,4 prosentin osuuden kaikista myydyistä kasseista.

– Nyt valikoimiin tuleva uusi biohajoava kassi on kestävyysominaisuuksiltaan selvästi parempi kuin nykyinen tuote. Lisäksi olemme hinnoitelleet biohajoavan vaihtoehdon samalle tasolle perinteisen muovikassin kanssa, jotta valinnan kynnys olisi asiakkaalle matalampi, tuoteryhmäpäällikkö Eero Linna S-ryhmän hankintayhtiö Inex Partnersista toteaa.

S-ryhmän päivittäistavarakaupoista ostetaan vuosittain noin 106 miljoonaa muovikassia. Näistä "perinteisistä" muovikasseista yli 40 prosenttia on valmistettu osittain uusiomateriaalista. Loppuvuoden aikana valikoimiin tuleva biohajoava ostoskassi on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista, kuten maissitärkkelyksestä. Biokassi voidaan käytön jälkeen käyttää biojätepussina, roskapussina, kompostoida sellaisenaan tai polttaa.

Lisätietoja:

Tuoteryhmäpäällikkö Eero Linna, Inex Partners, p. 040-723 9690, e-mail: eero.linna@inex.fi