14.2.2008

Lehdistötiedote 14.02.2008

14.2.2008 Sokos Hotel Levi tähtää Lapin ykköshotelliksi

Osuuskauppa Arinan kolmannen Sokos Hotellin – Sokos Hotel Levin rakentaminen on aikataulussa. Sokos Hotel Levi avataan monipuolisine palveluineen Levin rinteiden välittömään läheisyyteen lokakuussa 2008. Sokos Hotel Levi tähtää Lapin ykköshotelliksi tavoitteenaan lisätä ympärivuotisten matkailijoiden määrää. Levin hotellikapasiteetti lisääntyy Sokos Hotel Levin myötä 25 prosentilla 2500 vuodepaikkaan.

Levin Torin hankkeessa ovat mukana Osuuskauppa Arinan lisäksi Hullu Poro Oy ja LTA-Group. Kuluvan vuoden aikana alueelle nousee noin 25 000 m2:n kaupunkimaisesti rakennettu elävä keskus, johon tulee Sokos Hotel Levin lisäksi ravintoloita, kauppagalleria, huoneistohotelli sekä lämmin parkkihalli.


"Kansainväliset vaatimukset täyttävä Sokos Hotel Levi ja sen ympärille syntyvä uusi keskusta houkuttelevat jatkossa yhä enemmän kansainvälisiä matkailijoita Leville. Panostamme jatkossa myös entistä voimakkaammin ympärivuotisen matkailun lisäämiseen Levin seudulle. On hienoa saada uusi upea kohde Leville tarjottavaksi myös S-ryhmän asiakasomistajille", kertoo Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemistoimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Levin uusi hotelli täydentää Sokos Hotels -verkoston kohdetarjontaa ja tuo Leville kokous- ja vapaa-ajan ryhmien kipeästi kaipaamaa hotellihuonekapasiteettia. Sokos Hotels -ketjulla on ennestään vapaa-ajankohteet Kolilla, Kuusamossa, Tahkovuorella ja Vuokatissa.

Levillä vierailee vuodessa noin puoli miljoonaa matkailijaa, joista neljännes tulee ulkomailta. Ulkomaiset matkanjärjestäjät ovat jo nyt olleet erittäin kiinnostuneita uudesta hotellista.

Luonnonkiveä, puuta, raikkautta ja reheviä sävyjä

Hotellikeskuksen kolme rakennusta saavat voimakkaasti vaikutteita Lapin luonnosta ja suomalaisesta rakennusperinnöstä. Kukin rakennus henkii väreillään ja sisustuksellaan omaa teemavuodenaikaansa kesää, syksyn ruskaa tai talvea ja kaamosta.

"Tavoitteena on luoda rento ja viihtyisä vapaa-ajan hotelli, joka täyttää kansainväliset vaatimukset. Vuodenaikojen väritys tulee voimakkaimmin esille huoneissa ja käytävissä, ja sisustusta on maustettu viittaamalla hauskasti luontoon ja arktisiin eläimiin", kuvailee arkkitehti Sanna Pääkkönen arkkitehtitoimisto Archeus Oy:stä.

Skandinaavisessa arkkitehtuurissa tyypillistä liiallista pelkistämistä hotellin sisustuksessa on pyritty välttämään. Esimerkiksi kahvilabaari muuntuu päivän ulkoilmahenkisestä kohtauspaikasta iltaa kohden lämminhenkiseksi viihtymispaikaksi, jossa tunnelmaa luovat suuri takka ja pehmeät oleskeluryhmät. Suuressa osassa hotellin 202 huoneesta on savusaunahenkinen tummanhämärä sauna ja parveke. "Pinnoissa on käytetty rohkeasti eri materiaaleja, muun muassa runsaasti luonnonkiveä ja puuta, ja kalustukseen on valittu reheväsävyisiä kankaita. Yksi hotellin erikoisuuksista on poreallas ulkoterassilla, joka on loistava paikka nauttia vaikkapa kevätauringosta", Pääkkönen kuvailee.

Lisätietoja:
Osuuskauppa Arina, toimialajohtaja Ulla Peltoniemi, puh 0500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

TAUSTATIETOA

Sokos Hotel Levi - Kaukana kaupungista keskellä elämää

Hotellin rakennustyöt alkoivat: loppuvuodesta 2006. Uusi hotelli avaa ovensa: lokakuussa 2008. Kolmen rakennuksen kokonaisuus: yhteensä 202 huonetta, joista 173 standard-huonetta, 20 superior-huonetta, 9 sviittiä, saunallisia huoneita 72, 34 ns. yhdistettävää combi-huonetta, yli 500 vuodepaikkaa, huoneistoala 10 230 m2.

Hulppeat puitteet: viihtyisät vastaanottotilat, lasten leikkihuone, Coffee House -kahvilabaari aulassa, kolme kokoustilaa,
kattavat tietoliikenneyhteydet, saunaosasto poreammeineen, ulkoterassi jossa poreileva uima-allas, valoisa aamiaisravintola joka muuntuu kokoustarpeisiin ja asiakastilaisuuksiin.

Hotellin yhteydessä: Lämmin paikoitushalli 177 autolle, kattavat suksien säilytys- ja huoltotilat lämpimissä tiloissa.

Levin Tori kokonaisuus:
Uuteen keskustaan tulee: Sokos Hotel Levin lisäksi 6 ravintolaa, kauppagalleria ja Snow White –huoneistohotelli sekä 177 autopaikan
lämmin parkkihalli. Kokonaisuuden rakennuspinta-ala 25 000 m2. Kokonaisinvestoinnin määrä Lähes 50 miljoonaa euroa.