3.10.2007

Osuuskaupan tiedote 03.10.2007

14.12.2006 TOK avaa toisen S-marketin Uuteenkaupunkiin

LEHDISTÖTIEDOTE

julkaisuvapaa 14.12.2006

TOK AVAA TOISEN S-MARKETIN UUTEENKAUPUNKIIN

Turun Osuuskauppa (TOK) avasi perjantaina 15.12. toisen S-marketin Uuteenkaupunkiin, osoitteeseen Vakka-Suomenkatu 18, 23500 Uusikaupunki. Avattava S-market on jo kahdeksas TOK:n tänä vuonna toimialueellaan avaama päivittäistavaramyymälä. Uudenkaupungin keskustassa, osoitteessa Koulukatu 2 sijaitseva TOK:n toinen S-market jatkaa edelleen normaalisti toimintaansa.

Uuden S-market Uudenkaupungin avajaisia vietettiin perjantaina 15.12.2006 klo 10. Uutta S-markettia olivat avaamassa kaupunginjohtaja Kari Koski, TOK:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Vanto sekä toimitusjohtaja Harri Koponen. Uudenkaupungin asiakasomistajat oli kutsuttu ennakkoon tutustumaan uuteen S-markettiin torstai-iltana 14.12.

Kiinteistössä aiemmin toimineen Superspar Uudenkaupungin liiketoiminta siirtyi erillisellä liiketoimintakaupalla Turun Osuuskaupalle 12.10.2006. Tämän jälkeen myymäläkiinteistössä on tehty täydellinen saneeraus. Saneerauksen myötä myymälä sai uuden varaston ja tekniset tilat. Myös myymälän kaikki kalusteet ja laitteet uusittiin. Saneerauksen jälkeen uuden S-marketin kokonaispinta-ala kasvoi 1.400 m2:sta yli 2.000 m2:n. Myymälän myyntipinta-alaa kasvatettiin pienentämällä tukitiloja. Rakennusaikana hanke on työllistänyt lähes 50 henkeä.

Lisää palvelutarjontaa Uudenkaupungin asiakasomistajille

Turun Osuuskaupan asiakasomistajaperheitä asuu uuden S-marketin lähialueella noin 2 000. Kaikkiaan Uudenkaupungin alueella asuu yli 2 500 TOK:n asiakasomistajataloutta.

– Uuden S-marketin avauksen myötä Uudenkaupungin asiakasomistajien palvelut ovat erinomaisella tasolla. Keskustassa Koulukadulla asiakkaita palvelee vanha tuttu S-market ja Vakka-Suomenkadulla kokonaan uusi myymälä. Jatkossa Koulukadun myymälän päivittäis-tavarakauppa keskittyy katutasoon ja alakerran käyttötavaramyynti siirretään uuteen

S-markettiin Vakka-Suomenkadulle. Uudessa S-marketissa on paremmat tilat käyttötavarakaupalle. Tilojen kasvamisen myötä myös käyttötavaravalikoimaa tullaan kehittämään. Uuteenkaupunkiin pyritään lähitulevaisuudessa rakentamaan myös ABC-polttoaineenjakeluautomaatti, kertoo TOK:n toimitusjohtaja Harri Koponen.

Valikoimissa lähes 12 000 päivittäistavaratuotetta

S-marketin laajoihin valikoimiin kuuluu kaikkiaan lähes 12 000 päivittäistavaratuotetta. Valikoimissa huomiota kiinnitetään erityisesti tuoretavaroihin sekä lapsiperheiden tarvitsemiin tuotteisiin. Käyttötavaravalikoimat käsittävät noin 7 000 tuotetta. Kiinteistön sijainti keskeisellä paikalla sekä hyvät liikennöintiyhteydet ja parkkipaikat mahdollistavat helpon ja nopean asioinnin.

Uudenkaupungin S-marketit palvelevat maanantaista perjantaihin klo 7-21 ja lauantaisin klo 7-18. Joulukaupan aukioloaikoina myös sunnuntaisin klo 12-21.

Työntekijät siirtyivät TOK:lle ns. vanhoina työntekijöinä

– Entisen Supersparin koko henkilökunta siirtyi TOK:n palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Koulukadun S-marketin sekä entisen Sparin henkilökuntaa on jaettu keskenään siten, että osa entisistä Sparilaisista on siirtynyt työskentelemään Koulukadun myymälään ja osa Koulukadun S-marketin henkilökunnasta on siirtynyt Vakka-Suomenkadulle. Näin on saatu molempiin S-marketteihin hyvä, osaava ja palvelualtis henkilökunta. Saneerauksen aikana Sparista siirtyneet henkilöt on työllistetty joko Koulukadun marketissa tai muissa Turun Osuuskaupan myymälöissä. Kahden kuukauden aikana on myös toteutettu uuden henkilökunnan osalta mittava valmennus, jossa on tutustuttu S-ryhmän toimintatapoihin, kertoo TOK:n toimialajohtaja Mika Marttila.

Molempien S-markettien tulosvastuullisena esimiehenä toimii Outi Laaksonen. Hän on toiminut Koulukadun S-marketin päällikkönä jo vuodesta 2000. Outi Laaksosen asemapaikkana tulee olemaan uusi Vakka-Suomenkadun myymälä. Koulukadun myymälässä Laaksosen työparina tulee työskentelemään myyntipäällikkö Miia Karhu.

Uuden S-market Uudenkaupungin tavoitteena on myydä ensimmäisenä täytenä toimintavuotenaan noin 6 miljoonaa euroa. Turun Osuuskaupan S-market-ketjun myynninkehitys on ollut hyvä. Ketjun myynti on kasvanut tammi-marraskuussa edelliseen vuoteen verrattuna 15 %.

TOK on yli 91 000 varsinaissuomalaisen perheen omistama osuuskauppa

Turun Osuuskauppa toimii 36 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. Sen tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajatalouksille. Turun Osuuskauppa toimii market-, liikennemyymälä-, sekä hotelli- ja ravintolakaupassa työllistäen yli 1 800 henkilöä.

Muita TOK:n tulevia investointikohteita ovat ensi keväänä avattavat S-market Pansio sekä S-market Naantali. Kevään aikana TOK:n market-kaupan palvelut paranevat entisestään myös Turun saaristossa, kun Sale Tennby ja Sale Nauvo avataan.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Harri Koponen, puh. 050 388 4030
toimialajohtaja Mika Marttila, puh. 050 388 4014