14.1.2009

Lehdistötiedote 14.01.2009

14.1.2009 SOK keskittyy Sokos Hotels -ketjuun Venäjällä

LEHDISTÖTIEDOTE Julkaistavaksi ke 14.1.2009 klo 9.00

SOK keskittyy Sokos Hotels -ketjuun Venäjällä

Pietarin ydinkeskustassa sijaitseva korkeatasoinen kylpylähotelli Holiday Club St. Petersburg siirtyy Sokos Hotels -ketjuun maaliskuusta 2009 alkaen. Ketjun uusimman hotellin nimeksi tulee Sokos Hotel Palace Bridge.

SOK:n tavoitteena on olla vuoteen 2012 mennessä Pietarin johtava hotelliyritys ja tämä tavoite on helpommin saavutettavissa yhden hotellibrändin avulla.

– Uusille markkinoille tuleminen on aina haastavaa ja vaatii paljon resursseja. Sokos Hotels on tunnetumpi brändi niin Suomessa, Venäjällä kuin kansainvälisestikin. Meillä on nyt kaikki kolme Pietarin hotelliyksikköämme auki. Siksi on järkevämpää keskittää lanseeraus Venäjän markkinoilla yhden brändin alle, kertoo Sokos Hotel Palace Bridgen hotellinjohtaja Lorentz Salo.

SOK osti Holiday Club St.Petersburg -hotellihankkeen Holiday Club Resorts Oy:ltä vuonna 2007 ja kylpylähotellin avaaminen toteutettiin Holiday Club -brändin alla. Hotelli avattiin tammikuussa 2008 ja kylpylä viime vuoden syyskuussa.

Sokos Hotel Palace Bridge sijaitsee Pietarin keskusta-alueella Vasilin saarella, muutaman sadan metrin päässä kuuluisasta Palatsisillasta sekä useista muista Pietarin päänähtävyyksistä. Hotellissa on 278 huonetta, 12 sviittiä ja 8 kokoustilaa, joista suurimpaan mahtuu yli 300 henkilöä. Hotellissa on espanjalaisia makuja tarjoava Sevilla, tunnelmallinen fine-dining-ravintola Portofino, vuorokauden ympäri auki oleva Bridges Lobby Lounge, viinikellari Eliseev Wine Cellar, kahvila Garden Café sekä rento iltaravintola The Cellar, jossa on mm. kuusi keilarataa. Hotellissa on myös kuntosali, 30 lämmintä autopaikkaa sekä täyden palvelun kylpylä hoito-osastoineen ja saunamaailmoineen.

Hotellin korkea palvelu- ja laatutaso pysyy muutoksen yhteydessä entisellään. Henkilökunnalle koulutetaan Sokos Hotellien palvelukonseptin mukaiset toimintamallit. Hotellissa toimiva kylpylä säilyy edelleen Holiday Club Spa -nimellä ja yhteistyötä Holiday Club Resorts Oy:n kanssa jatketaan.

S-ryhmällä toimii nyt kolme hotellia Pietarissa. Sokos Hotel Olympic Garden, jossa on 348 huonetta, avattiin kesäkuussa 2008. Hotelli sijaitsee keskusta-alueella Moskovskii prospektin varrella noin kolme kilometriä Iisakin kirkolta. Sokos Hotel Vasilievsky avattiin joulukuussa 2008. Hotellissa on 255 viehättävää huonetta, aulabaari, venäläisranskalainen Brasserie Repin, pubi 8th Line, pieniä kokoustiloja sekä kuntosali, saunatilat ja oma autotalli. Sokos Hotel Vasilievsky sijaitsee Vasilin saarella, 8. linjalla, lyhyen kävelymatkan päässä monista Pietarin päänähtävyyksistä.

Sokos Hotels on Suomen laajin hotelliketju, johon kuuluu 46 hotellia Suomessa ja Sokos Hotel Viru Tallinnassa. S-ryhmään kuuluva Sokos Hotels -ketju tarjoaa ammattitaitoista palvelua liikematka- ja kokousasiakkaille sekä monipuolisia vaihtoehtoja vapaa-ajan matkustajille.

Lisätiedot:
Lorentz Salo, hotellinjohtaja, Sokos Hotel Palace Bridge, lorentz.salo@shotels.ru, +7 921 860 4732
Toimitusjohtaja Juhani Järvenpää, OOO Sokotel , +7 921 860 4731, juhani.jarvenpaa@sok.fi

www.sokoshotels.fi

Havaintokuvat Sokos Hotel Palace Bridgestä ladattavissa: mediapalvelu.s-kanava.fi