13.1.2009

Lehdistötiedote 13.01.2009

13.1.2009 Sokos Hotel Tapiola Garden vilkastuttaa Tapiolan kehittämistä

LEHDISTÖTIEDOTE Julkaistavaksi 13.1.2009 klo 12.00

Sokos Hotel Tapiola Garden vilkastuttaa Tapiolan kehittämistä

– Sokos Hotel Tapiola Gardenin uudistuminen toimii lähtölaukauksena Tapiolan kehittymiselle. Metron rakentaminen, pysäköinnin siirtäminen maan alle, uudet bussi- ja metroasemat, Kehä I tunnelointi sekä asunto- ja työpaikkarakentaminen turvaavat tulevaisuudessa Tapiolan toimeliaisuuden, elinvoiman ja palveluiden kehittymisen, kuvailee Espoon kaupungin hallituksen puheenjohtaja Jukka Mäkelä.

Sokos Hotel Tapiola Garden sijaitsee loistavalla paikalla, keskellä Tapiolan ydintä. Retrosti uudistettu hotelli säilytti tunnelmansa, kun hotelli sai yli 60 uutta huonetta, kolme kokoustilaa ja kuntoiluhuoneen entisten saunakabinetin ja uima-altaan lisäksi. Hotellin palvelut ajanmukaistettiin vastaamaan nykyisiä teknisiä vaatimuksia ja asiakkaiden tarpeita sekä perheille, liikematkailijoille että aktiivilomalaisillekin.

– Tavoitteet Tapiola-Otaniemi-Keilaniemi -alueella ovat kaupungin kehittämisen kannalta korkealla. Tarkoituksena on kehittää viihtyisä, elinvoimainen, turvallinen, kansainvälinen ja kilpailukykyinen tieteen, taiteen ja talouden luova ja liikunnallinen keskus hyvillä liikenneyhteyksillä ja palveluilla, Mäkelä kertoo.
- Sokos Hotel Tapiola Gardenista onkin lyhyt matka joka puolelle, myös kulttuurin pariin.

– Espoo on täynnä upeita taide-elämyksiä ja siis syitä vierailla juuri täällä. Kulttuuritarjonta pitää saada entistä laajemman yleisön tietoisuuteen ja siinä työssä olemme mielellämme mukana, korostaa hotellinjohtaja Sari Sopanen.

Uudistettu hotelli on solminut useita yhteistyösopimuksia paikallisten toimijoiden kanssa. Esimerkiksi April Jazzin kotihotellina Sokos Hotel Tapiola Garden on toiminut vuosikausia.

– Uutuutena ovat tulevan kevään Angie Stonen ja Al Jarreaun konsertteihin tarjolla olevat erikoishinnat S-ryhmän asiakasomistajille. Kesällä rakennamme "Kulttuurimatkan Espooseen" eli teemme yhteistyötä Urkuyö ja Aaria -festivaalin, EMMA:n ja Gallen-Kallela -museon kanssa, Sopanen kiteyttää.

Hotellin avaaminen on ollut pitkä ja monivaiheinen prosessi. A.S. Consulting Oy:n Asko Salmisen mukaan kaikki osapuolet eli Espoon kaupunki, Henki-Tapiola, Sokotel Oy ja Oka Oy ovat toimineet erittäin hyvin yhdessä.

– Myös omistaja on erittäin tyytyväinen hankkeesta, jolla saatiin nykyaikaistettua merkittävä arvokiinteistö. Kohde on Henki-Tapiolalle pitkäaikainen ja tärkeä sijoituskohde, toteaa Kiinteistö-Tapiola Oy:n toimitusjohtaja Vesa Immonen.

– Hotelliuudistus on osa koko Tapiolan kehittämisprojektia, jossa kaikkinensa on rakenteilla tai suunnittelupöydillä yhteensä noin miljoona neliömetriä täydennysrakentamista. Ajankohtaisina hankkeina on mm. kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksessa 14.1. käsiteltävät kolme Tapiolan asuntokaavaa. Tapiolan keskustan eteläpuolelle, Länsiväylän tuntumaan rakennetaan asuntoja 450 asukkaalle neljään tornitaloon. Länsiväylän varteen tulee myös iso toimistotalo ja keskustan länsipuolelle suunnitellaan kerrostaloja 500 asukkaalle. Kolmantena merkittävänä asuntokaavana on vanhan poliisiopiston muuttaminen pääosin opiskelija-asunnoiksi, luonnehtii Tapiolan kehittämisprojektista projektijohtaja Lauri Niemi.

Lisäksi Tapiolan keskustan alle louhitaan 1 500 pysäköintipaikkaa sisältävä kalliopysäköintiluola. 57 miljoonaa euroa maksava hanke liittyy tiiviisti länsimetron suunnitteluun. Loppuvaiheessa luolaan tulee kaikkiaan 3 000 autopaikkaa. Näin nykyisiä pysäköintitiloja voidaan muuntaa liike- ja palvelutiloiksi ja rakentaa myös uutta.

– Uudistunut Sokos Hotel Tapiola Garden tuo omalta osaltaan Tapiolaan sitä elinvoimaa, toimeliaisuutta ja niitä palveluita, mitä alueella kaivataan ja jotka ovat aina kuuluneet Tapiolan puutarhakaupunkiin hyvän suunnittelun ja arkkitehtuurin ohella, Mäkelä toteaa.

Lisätiedot:
Sari Sopanen, Hotellinjohtaja, Sokos Hotel Tapiola Garden, sari.sopanen@sok.fi, puh. 050 598 6229
Jukka Mäkelä, Espoon kaupungin hallituksen puheenjohtaja, puh.050 512 2189
Lauri Niemi, Projektinjohtaja, Tapiolan kehittämisprojekti, puh. 050 525 2315
Asko Salminen, A.S. Asko Salminen Consulting oy, puh. 0400 877 553
Harri Herlevi, Projektipäällikkö, Kiinteistö-Tapiola Oy, puh.0400 616 593

Sokos Hotel Tapiola Garden:
Tapionaukio 3, 02100 ESPOO
tapiolagarden.espoo@sokoshotels.fi

154 huonetta: 25 superior-luokkaisia, 6 invahuonetta
ravintola Sevilla, asiakaspaikkoja 170
aulabaari, asiakaspaikkoja 60
kesäterassi, asiakaspaikkoja noin 100
Coffee Bar, avoinna 24h
3 kokoustilaa 10–45 henkilölle
saunakabinetti
uima-allas
kuntoiluhuone
2 asiakassaunaa
huoneissa tietoliikenneyhteydet
hotelli- ja kokousasiakkaille ilmaiset internet-yhteydet
huonekohtainen jäähdytysjärjestelmä
henkilökunta: yhteensä lähes 40 majoitus- ja ravintola-alan ammattilaista
runsaasti ilmaista pysäköintitilaa

Sokos Hotel Tapiola Gardenin lehdistökuvia voi ladata S-ryhmän mediapalvelusta: mediapalvelu.s-kanava.fi

Sokos Hotels on Suomen laajin hotelliketju, johon kuuluu 46 hotellia Suomessa ja Sokos Hotel Viru Tallinnassa sekä Sokos Hotel Olympic Garden Pietarissa S-ryhmään kuuluva Sokos Hotels -ketju tarjoaa ammattitaitoista palvelua liikematka- ja kokousasiakkaille sekä monipuolisia vaihtoehtoja vapaa-ajan matkustajille. Lisätietoja: www.sokoshotels.fi, www.s-kanava.fi