12.1.2009

Lehdistötiedote 12.01.2009

12.1.2009 Viron Prisma-ketju laajentuu Narvaan

LEHDISTÖTIEDOTE     julkaistavaksi 12.1.2009 klo

Viron Prisma-ketju laajentuu Narvaan

SOK:n omistama Prisma Peremarket laajenee Narvan kaupunkiin, Koillis-Viroon. Narvan Prisma on 13 200 neliömetrin kokoinen, ja myyntitilaa siinä on lähes 9 000 neliömetriä. Hypermarket työllistää noin sata henkilöä.

AS Prisma Peremarket on solminut sopimuksen suomalaisen Vicus Oy:n kanssa, joka kehittää Narvassa sijaitsevaa ostoskeskusta. Keskuksen rakennustyöt alkavat vuoden 2009 aikana ja kiinteistö valmistuu vuoden 2010 lopussa. Suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa virolainen AS Oma Ehitaja.

Uusi Prisma on ensimmäinen Prisma Peremarketin hypermarket-kokoinen myymälä Tallinnan ulkopuolella. Prisma Peremarketin toimitusjohtaja Janne Lihavainen arvioi nykyisen talousympäristön olevan suotuisaa aikaa laajentumiselle.

– Narvan Prisman tärkeä valttitekijä on sen sijaintipaikka. Uusi ostoskeskus sijaitsee kaupungin suurimmalla asuinalueella. Lisäksi etujamme ovat edullinen hintataso ja erittäin laaja tavaravalikoima, Lihavainen kertoo.

Narvan Prisman valikoima ja rakenne on samankaltainen kuin loppuvuodesta avatussa Tallinnan Rocca al Mare Prismassa. Elintarvikevalikoiman lisäksi myymälässä on runsaasti käyttötavaroita. Esillä on myös kodintekniikkaa, sisustusta, urheilutuotteita ja vaatetusta.

– Nykyinen talousympäristö sopii hyvin ketjun laajentumiselle. Verrattuna vaikka vuodentakaiseen aikaan, neuvotteluehdot ovat edullisempia. Prisman tavoite on tarjota kuluttajille aina Viron edullisinta ostoskoria. Liiketilojemme suotuisat vuokrausehdot antavat mahdollisuuden toimia tehokkaasti ja pitää hinnat alhaalla, Lihavainen toteaa.

Vicus Oy on suomalaisten sijoittajien omistama kiinteistökehitys- ja sijoitusyhtiö, joka toimii Virossa Latviassa, Liettuassa, Ukrainassa sekä Venäjällä. Vilnassa Vicus kehittää Olinda-ostoskeskusta, jonne avataan Liettuan toinen Prisma-hypermarket.

– Prisma on vetovoimainen ja pitkään Virossa toimineena ja menestyneenä yhtiönä haluttu vuokralainen, ja olemme mielissämme, että yhteistyömme laajenee nyt Viroon, Vicuksen toimitusjohtaja Risto Hiekka sanoo.

Vuonna 2000 Viroon laajentunut Prisma toimii Suomen, Viron, Latvian ja Venäjän markkinoilla. Prisma Peremarket työllistää Virossa yli 800 henkilöä.

Lisätiedot:
Janne Lihavainen, AS Prisma Peremarket, Toimitusjohtaja, puh. +372 568 09 601, janne.lihavainen@sok.fi
Antti Sippola, SOK Johtaja, puh 010 76 82 890, antti.sippola@sok.fi
Risto Hiekka, Vicus Oy, Toimitusjohtaja, puh. 0400  493 688, risto.hiekka@vicus.fi