24.9.2007

Lehdistötiedote 24.09.2007

12.04.2007 SOK:n pääkonttori jää Helsingin Vallilaan

LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaistavaksi 12.4.2007 klo 15.00

SOK:n pääkonttori jää Helsingin Vallillaan

SOK:n hallitus on 12.4. pitämässään kokouksessa päättänyt, että SOK:n pääkonttori eli Ässäkeskus säilyy nykyisellä paikallaan Helsingin Vallilassa. Vuokrasopimus jatkuu ainakin vuoteen 2020 saakka. Päätöksen perusteluina ovat autopaikoitusongelman poistuminen, taloudellisuus, toiminnallisuus ja saavutettavuus.

– Nykyisen pääkonttorin puolesta puhuivat niin monet seikat, että päätöksenteossa oli lopulta helppo päätyä tähän ratkaisuun, SOK:n pääjohtaja Kari Neilimo toteaa.

Toisena varteenotettavana pääkonttorin sijaintipaikkana on esillä ollut Vantaan Pakkala, jonne Vantaan kaupunki ehti jo kaavoittaa SOK:lle tontin.

– Vantaan kaupunki on toiminut koko prosessin ajan joustavasti ja hyvässä yhteistyössä kanssamme, josta kiitos asian valmistelijoille sekä päättäjille. Päätöksenteon perusteet kuitenkin muuttuivat matkan varrella olennaisesti, Kari Neilimo jatkaa.

Keskeinen syy Helsingin kaupungin ja Vallilan alueen kannalta myönteiseen päätökseen on autopaikoitusongelman poistuminen. Pääkonttorin nykyisestä osoitteesta poistuu tulevina vuosina noin 400 ulkona sijaitsevaa autopaikkaa. Tilanne muuttui oleellisesti, kun Helsingin kaupunki mahdollisti omilla päätöksillään autopaikkojen rakentamisen nykyisen Ässäkeskuksen alle. Kiinteistön omistajat ovat sitoutuneet rakentamaan vuoteen 2009 mennessä n. 370 uutta autopaikkaa.

– Vantaan Aviapoliksen alue kasvaa ja kehittyy voimakkaasti ja olemme luottavaisia, että meille alun perin kaavoitetulle tontille löytyy muuta käyttöä, projektijohtaja Pekka Timonen SOK:lta kertoo.

Vantaan Pakkala olisi ollut voimakkaista rakennuskustannusten noususta johtuen kalliimpi vaihtoehto. Hankkeesta on valitus edelleen päällä, josta johtuen rakennustyöt olisivat viivästyneet ja taloudelliset riskit kasvaneet. Nykyisen osoitteen taloudelliset sitoumukset ovat tiedossa.

– Nykyinen pääkonttori on toiminnallisesti hyvä ja muunneltava, lisäksi vuokranantajat ovat sitoutuneet remontoimaan kiinteistöä. Autopaikkojen sijoittaminen sisätiloihin on myös toiminnallisesti parempi kuin Pakkalan vaihtoehto, jossa suurin osa paikoitustiloista olisi ollut ulkona, Pekka Timonen jatkaa.

Vallilan pääkonttori on myös liikenteellisesti hyvin saavutettavissa. Ässäkeskuksen henkilöstömäärä on noin 1 200 henkeä ja noin puolet henkilöstöstä käyttää päivittäin julkisia kulkuvälineitä.

Lisätietoja:

SOK Hallintopalvelut, projektijohtaja Pekka Timonen, p. 0500-280 607,
e-mail: pekka.m.timonen@sok.fi