3.12.2008

Lehdistötiedote 03.12.2008

1.12.2008 Uudistunut Sokos Hotel Tapiola Garden sekoitti retroa modernisti

LEHDISTÖTIEDOTE                                                   Julkaistavaksi 1.12.2008 klo 11.30

Uudistunut Sokos Hotel Tapiola Garden sekoitti retroa modernisti

Sijainniltaan erinomainen Sokos Hotel Tapiola Garden avattiin maanantaina palvelemaan työmatkustajia sekä kulttuuria, urheilua, perheaktiviteettejä ja ostoksia etsiviä majoittujia. Hotelli uudistettiin ympäristön tunnelmaa kunnioittaen - modernisti, mutta sopivasti retroillen.

– Halusimme luoda Sokos Hotel Tapiola Gardeniin uudenlaisen tunnelman vanhoihin puitteisiin. Huomioimme uudistuksissa sekä tiukat vaatimukset vanhan säilyttämisen suhteen että hotellin palveluiden ajanmukaistamisen nykyaikaisten hotellien tarpeiden ja teknisten vaatimusten mukaisesti, luonnehtii hotellinjohtaja Sari Sopanen.

Hotellin rakennus keskeisellä paikalla Espoossa on museoviraston tarkasti suojelema. Perinteikkyyttä ei hävitetty koko talon uudistuksissa, joissa hotelli sai yli 60 uutta huonetta ja kolme kokoustilaa ja kuntoiluhuoneen entisten saunakabinetin ja uima-altaan lisäksi.

– Otimme muutoksissa huomioon lähiympäristön asiakkaiden toiveet ja tarpeet. Siksi S-ryhmän ravintolakonsepteista valittiin juuri Tapiolaan sopivin espanjalaistyylinen Sevilla. Lisäksi hotellissa on yömyöhään auki Coffee Bar -kahvila. Kesällä janoisia viihdyttää iso kesäterassi ja vuoden ympäri avoinna oleva aulabaari, Sopanen kertoo.

Sisustussuunnittelija Jutta Johansson suunnitteli Sokos Hotel Tapiola Gardenin aulan ja Sevillan sisustuksen vaalimaan talon henkeä yhdessä käytännöllisyyden kera. Pääarkkitehtinä hotellikerroksissa toimi Pervin Imaditdin. Hotelliuudistus liittyy koko Tapiolan kehittämiseen, jonka tavoitteena on luoda viihtyisä ja eloisa asuin-, työ- ja viihtymispaikka. Siksi myös Sokos Hotel Tapiola Garden on mukana alueen kulttuuriyhteistyössä.

– Hotellin läheisyydestä löytyy kulttuuririentoja Espoon kaupungin teatterista Emmaan. Lapsiperheet vierailevat helposti Huimalassa tai ostoksilla Tapiolan lukuisten kauppojen lisäksi Espoon muissa kauppakeskuksissa. Ulkoilua voi harrastaa Espoon Nuuksion luonnonpuistossa tai Tapiolan kauniilla rannoilla, jonka jälkeen voi nautiskella Serenan vesihoidoissa. Sokos Hotel Tapiola Gardenista on lyhyt matka joka puolelle, iloitsee Sopanen.

Sokos Hotel Tapiola Gardenin palvelut kattavat sekä perheiden, liikematkailijoiden että aktiivilomalaisten tarpeet. Kansainvälisten vieraiden osuus on kasvanut kuluvanakin vuonna. Myös siinä markkinassa Sokos Hotels Tapiola Garden on perinteisesti ollut ja tulee olemaan vahva toimija.

–Sokos Hotel Tapiola Garden on jo itsessään tunnettu brändi, ja sillä on ollut hyvä kilpailuasema. Nyt uudistettuna ja laajennettuna hotelli tulee ottamaan entistäkin vahvemman markkina-aseman, Sokotel Oy:n toimitusjohtaja Tapio Satta ennustaa.

Sokos Hotels -ketju painottaa jokaisen hotellin omaleimaisuutta ja profilointia. Hotellit asemoidaan sen mukaisesti markkinaan. Lähtökohtana on aina asiakaslähtöisyys, ja siitä johdettu tuotetarjonta. Koko ketjun tuloskehitys on ollut hyvä.

– Vahvan tuloskunnon odotetaan säilyvän jatkossakin, vaikka suhdannetilanne on kiristymässä. Sokos Hotels on Suomen tunnetuin hotellibrändi. Hotellit sijaitsevat hyvillä liikepaikoilla, tuotevalikoima on tasapainoinen, palveluista vastaa ammattitaitoinen henkilökunta ja vahva panostus kehittämiseen sekä tehokkuuden hallinta ovat lähtökohtia ketjun menestykseen, Satta summaa.

Suomen johtava hotelliketju avasi tänä vuonna Helsinkiin kaupunkihotelli Sokos Hotel Aleksanterin, Vantaalle elämyskeskukseen Sokos Hotel Flamingon ja vapaa-aikaan painottuvan Sokos Hotel Levin Pohjois-Suomeen sekä Pietariin Sokos Hotel Olympic Gardenin. Sokos Hotel Vasilievsky avautuu Pietarissa vuoden loppuun mennessä.

Lisätiedot
Hotellinjohtaja Sari Sopanen, Sokos Hotel Tapiola Garden, sari.sopanen@sok.fi, puh. 050 598 6229
Toimitusjohtaja Tapio Satta, Sokotel Oy, tapio.satta@sok.fi, puh. 0500 438 544

Sokos Hotel Tapiola Garden:
Tapionaukio 3, 02100 ESPOO
tapiolagarden.espoo@sokoshotels.fi

 • 154 huonetta: 25 superior-luokkaisia, 6 invahuonetta
 • ravintola Sevilla, asiakaspaikkoja 170
 • aulabaari, asiakaspaikkoja 60
 • kesäterassi, asiakaspaikkoja noin 100
 • Coffee Bar, avoinna 24h
 • 3 kokoustilaa 10–45 henkilölle
 • saunakabinetti
 • uima-allas
 • kuntoiluhuone
 • 2 asiakassaunaa
 • huoneissa tietoliikenneyhteydet
 • hotelli- ja kokousasiakkaille ilmaiset internet-yhteydet
 • huonekohtainen jäähdytysjärjestelmä
 • henkilökunta: yhteensä lähes 40 majoitus- ja ravintola-alan ammattilaista
 • runsaasti ilmaista pysäköintitilaa

Sokos Hotel Tapiola Gardenin lehdistökuvia voi ladata S-ryhmän mediapalvelusta: mediapalvelu.s-kanava.fi

Sokos Hotels on Suomen laajin hotelliketju, johon kuuluu 45 hotellia Suomessa ja Sokos Hotel Viru Tallinnassa sekä Sokos Hotel Olympic Garden Pietarissa S-ryhmään kuuluva Sokos Hotels -ketju tarjoaa ammattitaitoista palvelua liikematka- ja kokousasiakkaille sekä monipuolisia vaihtoehtoja vapaa-ajan matkustajille. Lisätietoja: www.sokoshotels.fi, www.s-kanava.net