10.1.2008

Lehdistötiedote 10.01.2008

10.1.2008 S-ryhmä luopuu sademetsäpuun käytöstä parketeissa

Lehdistötiedote 10.1.2008

S-ryhmä luopuu sademetsäpuun käytöstä parketeissa

S-ryhmän Kodin Terra, Prisma ja S-Rautamarket -ketjuissa luovutaan trooppisesta puusta valmistettujen parkettien myynnistä. Trooppisten puulajien osuus S-ryhmän parkettimyynnistä on ollut noin 10 prosenttia.

– Olemme onnistuneet löytämään hyviä korvaavia tuotteita alkuperältään kiistellylle trooppiselle puulle parketeissa. Haluamme omalta osaltamme suojella uhanalaisia puulajeja, tuoteryhmäpäällikkö Denis Romi SOK Market-ketjuohjauksesta kertoo.

Käytännössä päätös tarkoittaa, että muun muassa Merbau-, Jatoba-, Sapelimahonki- ja Rosewood-parketit poistuvat S-ryhmän valikoimista. Uudet ostot on lopetettu, mutta mahdolliset varastot myydään pois. Korvaavia tuotteita löytyy esimerkiksi lattialaminaateista ja värjätyistä lautaparketeista.

Suomen parkettimarkkinoilla pohjoiset puulajit ovat selvänä enemmistönä. Trooppisen puun valikoimaa hallitsevat luonnonmetsäpuu ja laittomasti tuotetut lajit. Julkisuudessa on käyty tasaisin väliajoin keskustelua trooppisten puulajien käyttöön liittyvistä eettisistä ongelmista.

Lisätietoa:
SOK Market-ketjuohjaus, tuoteryhmäpäällikkö Denis Romi, p. 010 76 80763, sähköposti: denis.romi@sok.fi