24.9.2007

Lehdistötiedote 24.09.2007

05.06.2007 SOK:n Nuori taiteilija -stipendi Kalle Turakka Purhoselle

Lehdistötiedote, julkaistavaksi tiistaina 5.6.2007 klo 12:15

SOK:n Nuori taiteilija -stipendi luovutettiin tänään Kalle Turakka Purhoselle Helsingissä Ässäkeskuksessa. Stipendi on suuruudeltaan 8 000 euroa ja sen luovutti SOK:n pääjohtaja Kari Neilimo. Samalla juhlittiin S-Gallerian 15 vuoden toimintaa.

"SOK on tukenut nuoria taiteilijoita ja nykytaidetta systemaattisesti vuodesta 1991 lähtien. Jo 1920-luvulla SOK otti kulttuurisen vastuun taiteen ja taiteilijoiden suosijana ja nykyinen taidekokoelma onkin syntynyt tietoisen keräilyn tuloksena.

Osuustoiminnallisena, suomalaisten omistamana yrityksenä SOK on aina halunnut olla mukana oman toimintaympäristönsä kehittämisessä. Taiteen ja muunkin kulttuurin tukeminen on ollut yksi painopistealue tässä toiminnassa. Olemme halunneet tukea erityisesti nuoria taiteilijoita ja heidän toimintaansa. Näin voimme omalta osaltamme edistää heidän taiteellista kasvuaan. Nuoren taitelijan työn tukeminen voidaan nähdä vastuullisen yrityksen toimintaan liittyvä yhtenä ominaispiirteenä. Tällainen yritys SOK pyrkii olemaan," toteaa pääjohtaja Kari Neilimo.

Stipendin saaja Kalle Turakka Purhonen on 33-vuotias taiteen maisteri. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa maalaustaiteen laitoksella vuosina 1996–2003. Turakka Purhosella on ollut yksityisnäyttelyjä Tanskan Odensessa sekä Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Hänen teoksiaan on ollut esillä useissa näyttelyissä ja hän on osallistunut myös lukuisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin. Hänen töitään on Suomen taideyhdistyksen ja Oulun kaupungin taidemuseon, Helsingin kaupungin taidemuseon ja Vaasan Kuntsi-museon kokoelmissa.

Kalle Turakka Purhonen haluaa antaa teoksilleen ainutkertaisen ja persoonallisen leiman. Hän sekoittaa keskenään erilaisia materiaaleja ja lähestyy aiheita moniulotteisesti. Viime vuosina hän on tehnyt installaatioita, performansseja ja ympäristöteoksia.

SOK:n pääkonttorin, Ässäkeskuksen tiloissa Helsingissä sijaitsevalla S-Gallerialla on menossa 15. toimintavuosi. Galleria on tarjonnut ilmaiset tilat nuorille juuri taidekouluista valmistuneille taiteilijoille, taidelukioille sekä myös oman talon taideharrastajille. Kalle Turakka Purhosen kaksi teosta on nähtävissä Ässäkeskuksessa kesäkuun ajan. S-Galleria on avoinna yleisölle arkipäivisin toimiston aukioloaikoina.

Nuori taiteilija -stipendi ei ole ollut yleisesti haettavissa, vaan SOK on valinnut stipendin saajan näyttelyjä ja erilaisia tapahtumia seuraamalla.

Lisätietoja:

Pääjohtaja Kari Neilimo, SOK, p. 010 76 80200