24.9.2007

Lehdistötiedote 24.09.2007

05.06.2007 SOK-yhtymän uusi organisaatio ja konsernijohtoryhmä julkistettiin

Lehdistötiedote: julkaistavaksi 5.6.2007 klo 10.30

SOK-yhtymän uusi organisaatiomalli ja konsernijohtoryhmä on julkistettu tänään. Johtoryhmä aloittaa työnsä 1.8.2007, samaan aikaan kun uusi pääjohtaja Arto Hiltunen (49) aloittaa tehtävissään. SOK-yhtymän konsernijohtoryhmän tehtävänä on tukea pääjohtajaa SOK-yhtymän ja S-ryhmän strategisessa johtamisessa.

SOK-yhtymän konsernijohtoryhmään kuuluvat 1.8.2007 alkaen seuraavat henkilöt:

SOK-yhtymän omasta liiketoiminnasta vastaa johtaja, KTM Antti Sippola (51). Sippola on toiminut aiemmin SOK:n marketkaupan johtajana.

S-ryhmän liiketoimintojen ketjuohjaus- ja hankintatoiminnot on organisoitu yhdeksi kokonaisuudeksi, josta vastaa johtaja, ekonomi Risto Pyykönen (56). Pyykönen on toiminut aiemmin S-ryhmän päivittäistavaroiden hankintayhtiö Inex Partners Oy:n toimitusjohtajana.

Hallintotoiminnoista vastaa hallintojohtaja, KTM Jari Annala (42). Annala on toiminut aiemmin SOK:n rahoitusjohtajana.

Kehitystoiminnoista vastaa kehitysjohtaja, KTM Harri Miettinen (45). Miettinen toimii oman toimensa ohella toistaiseksi myös SOK:n henkilöstöjohtajana.

Viestintäjohtajana jatkaa YTM Suso Kolesnik (45), joka vastaa S-ryhmän monikanavaisesta viestinnästä ja julkaisuista.

Pääsihteerinä jatkaa varatuomari Markku Viljanen (59).

– Uuden organisaatiomallin keskeisenä tavoitteena on lisätä S-ryhmän ketjujen välistä synergiaa sekä kehittää liiketoimintoja asiakasomistajatiedon pohjalta. Liiketoimintayhtiöiden keskittämisellä yhden johtajan alaisuuteen tehostetaan ja kehitetään liiketoimintaa erityisesti lähialueilla, toteaa tuleva pääjohtaja Arto Hiltunen.

– Kasvavassa S-ryhmässä tarvitaan myös päätoimista henkilöstöjohtajaa, jonka erityisiä haasteita ovat työvoiman saatavuuteen ja kehitykseen liittyvät kysymykset sekä S-ryhmän voimakas kansainvälistyminen, Hiltunen korostaa.

SOK:n nykyinen hallintotoimintojen johtaja Jukka Salminen jää eläkkeelle elokuun 2007 lopussa ja matkailu- ja ravitsemisliiketoiminnasta vastaava johtaja Matti Pulkki vuoden 2007 lopussa.

SOK-yhtymän uusi organisaatiomalli pdf-muodossa on tämän tiedotteen liitteenä. Uuden konsernijohtoryhmän lehdistökuvat ja CV:t löytyvät S-ryhmän Mediapalvelusta osoitteesta http://mediapalvelu.s-kanava.fi

Lisätietoja:

Arto Hiltunen, p. 050 5002004