24.9.2007

Lehdistötiedote 24.09.2007

04.06.2007 Maailman ympäristöpäivä innostaa hotelleja ympäristötekoihin

LEHDISTÖTIEDOTE Julkaistavaksi maanantaina 4.6.2007 klo 8.00

Tiistaina 5. kesäkuuta vietetään Maailman Ympäristöpäivää. Suomen Radisson SAS -hotelleissa päivän tärkeyttä halutaan korostaa normaaliarjen tekoja näyttävämmillä tempauksilla, joihin osallistuvat niin henkilökunta kuin asiakkaatkin.

Pääkaupunkiseudulla Radisson SAS Plaza Hotellin ja Espoon Radisson SAS Hotellin henkilökunta on lupautunut tekemään tiistain työmatkansa polkupyörillä. Espoossa myös asiakkaita kannustetaan liikkumaan ympäristöä säästäen lainaamalla heille polkupyöriä ja kypäriä veloituksetta. Radisson SAS Royal Hotel tukee Bird Association Finland -yhdistyksen toimintaa tarjoamalla heille kevätkokouksen tarjoiluineen veloituksetta. Radisson SAS Seaside Hotel järjestää hotellin aulassa ympäristötietoiskun, jolla syvennetään asiakkaiden ja henkilökunnan tietoisuutta Joutsenmerkistä ja merkin mukaisista toimintatavoista.

Oulussa Radisson SAS Hotellin henkilökunta pyöräilee tiistaina töihin ja siivoaa sen jälkeen talkoilla hotellin pihan ja puiston. Lauantaina 9.6. klo 14-16 hotellin takapihalla pidetään hyväntekeväisyyshuutokauppa, jossa myydään mm. remontoidun hotellin vanhoja huonekaluja. Huutokaupan tuotto menee OYS:n hematologian osaston lasten ja nuorten hyväksi.

Turun Radisson SAS Marina Palace Hotel järjestää hotellin vastaanoton, myyntipalvelun ja toimistojen jätekierrätyksen tehostamistempauksen.

Vaasan Radisson SAS Royal Hotellissa Unesco esittelee Maailman Perintöalueita, joihin Merenkurkun Saaristo on kuulunut 18.7.2006 lähtien

- Ympäristö- ja yhteiskuntavastuuasioista huolehtiminen on tärkeä osa normaaliarkeamme. Siihen liittyvät lukuisat asiat jätteenkierrätyksestä päivittäishankintoihin, turvallisuusasiat, hyväntekeväisyyteen liittyvät asiat sekä asiakkaiden ja henkilökunnan hyvinvoinnista huolehtiminen. Maininnan arvoisia asioita ovat mm. Radisson SAS Seaside Hotellin ensimmäisenä helsinkiläishotellina vuosi sitten saama Joutsenmerkki, Super Breakfast -aamiaisemme saama Portaat Luomuun -diplomi ja Savuton Sokotel -ohjelma, kertoo Radisson SAS -hotellien kehitysjohtaja Marja-Liisa Järvenpää.

Radisson SAS -hotelleissa, kuten muissakin Rezidor Hotel Groupin hotelleissa Euroopassa, Afrikassa ja Lähi-Idässä on noudatettu jo vuodesta 2001 Responsible Business -ympäristöohjelmaa. Rezidor Hotel Group julkisti aiemmin tänä vuonna ohjelman, jonka avulla asiakkaat voivat ensimmäisinä maailmassa hyvittää yöpymisensä ja matkojensa aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt CarbonNeutral®-järjestelmän avulla.

Lisätietoja:

Marja-Liisa Järvenpää, kehitysjohtaja, Radisson SAS Hotels & Resorts,
puh. 050 388 3348, marja-liisa.jarvenpaa@radissonsas.com
www.rezidor.com
www.carbonneutral.com