Usein kysytyt kysymykset

Mitä asiakasomistajuus tarkoittaa?

Asiakasomistaja on enemmän kuin kanta-asiakas. Kukin asiakasomistaja on sijoittanut osuuskaupan pääomaan samansuuruisen osuusmaksun, joten asiakasomistajat yhdessä omistavat osuuskauppansa. Asiakasomistaja on siis samalla sekä yksi osuuskauppansa omistajista, että sen asiakas. S-ryhmän osuuskaupat tarjoavat omistajilleen monia palveluja ja etuja kuten esim. Bonusta. Koko osuuskaupan liiketoiminnan tuotto käytetään asiakasomistajien hyväksi: palvelujen kehittämiseen ja etuina asiakasomistajille.

Voit liittyä asiakasomistajaksi tekemällä asiakasomistajasopimuksen ja maksamalla osuuskaupan osuusmaksun 100 euroa. Mikäli osuusmaksua ei jäseneksi liityttäessä halua maksaa kokonaisuudessaan, voi maksaa myös osaosuusmaksua (vähintään 20 euroa) ja kerätä loppuosan Bonuksella tai maksaa erikseen osuuskaupan säännöissä määritellyn ajan kuluessa (yleisimmin 24 kk).

Osuusmaksu on asiakasomistajan sijoitus osuuskaupan omaan pääomaan. Erotessaan asiakasomistaja saa sijoittamansa osuusmaksun takaisin osuuskaupan sääntöjen määräämällä tavalla. Asiakasomistaja on oikeutettu asiakasomistajaetuihin. Kulloinkin voimassaolevista asiakasomistajaeduista päättää osuuskaupan hallitus.

Liity asiakasomistajaksi