Usein kysytyt kysymykset

Miten Hintavertailija toimii?

Omat ostot -palvelun uusin toiminnallisuus Hintavertailija vertailee kahden eri kaupan hintatasoa. Asiakas voi valita vertailuun kaksi itselle keskeistä kauppaa ja vertailla ruokaostosten hintoja näiden välillä. Palvelu ottaa vertailuun mukaan käyttäjän 12 kuluneen kuukauden aikana tehtyjä ostoksia, joten näin vertailu tehdään sellaisten tuotteiden välillä, joita asiakas itse oikeasti ostaa ja tarvitsee.

Hintavertailu tehdään aina nykyisellä ja ajankohtaisella hintatiedolla, joka on enintään kaksi vuorokautta vanhaa. Hintojen vertailukelpoisuutta vahvistetaan sillä, että vertailtavien tuotteiden hintatieto on molempien vertailussa olevien kauppojen osalta samalta päivältä. Hintatasot on haettu verkkokaupoista, mutta tilanne ei ole reaaliaikainen, vaan ne päivittyvät päivittäin. Vertailun voi tehdä S-ryhmän kauppojen ja K-ryhmän kauppojen välillä, koska näistä on saatavilla verkkosivuilta ajankohtaista tietoa.

Kaikkia ostoksia ei ole saatavilla kaupasta samankaltaisina, joten Hintavertailija näyttää läpinäkyvästi, kuinka suuri osuus ostoksista on vertailukelpoista. Hintavertailija näyttää suuntaa antavan arvion kaikista ostoksista, jossa ovat mukana vertailukelpoiset hinnat ja joiden perusteella näytetään arvioitu säästö myös tuotteista, jotka eivät ole olleet suoraan vertailukelpoisia.