Usein kysytyt kysymykset

Mitä kauppoja ja tuotteita Hintavertailijassa on mukana?

Tällä hetkellä olemme tuoneet kaikki verkosta avoimesti saatavilla olevat hintatiedot ja kauppapaikat palveluun. Kaikkien osalta tämä ei ole vielä ole mahdollista. Voimme vertailla vain S-ryhmän ja K-ryhmän kauppoja, joilla hintatiedot ovat avoimesti verkossa.

Hintavertailu on sitä merkityksellisempää, mitä laajemmin tuotteita voi verrata keskenään.

Palvelu pyrkii vertailemaan kaikkia käyttäjän 12 kuukauden aikana tehtyjä ostoksia. Kaikille tuotteille ei kuitenkaan löydy toisen myymälän valikoimasta vertailukelpoisia verrokkeja, joilla on ajankohtainen hinta.

Kaikkia ostoksia ei ole saatavilla kaupasta samankaltaisina, joten Hintavertailija näyttää läpinäkyvästi, kuinka suuri osuus ostoksista on vertailukelpoista sekä suuntaa antavan simuloidun arvion kaikista ostoksista. Hintavertailija näyttää tuotteet siinä järjestyksessä, missä on suurin hintaero.

Palvelun läpinäkyvyyden ja rehellisyyden varmistamiseksi mukaan otetaan vain todella toistensa kanssa vertailukelpoisia tuotteita. Palvelu näyttää vain toistensa kanssa vertailukelpoisia tuotteita, jotka löytyvät molemmista myymälöistä.

Esimerkiksi hedelmien, vihannesten ja palvelutiskien punnittavissa tuotteissa on pääosin käytössä omat EAN-koodit, jotka usein ovat jopa kauppakohtaiset. Tämän vuoksi palvelutiskin tai hedelmä- ja vihannesosaston tuotteiden välillä vertailukelpoisuus ei ole yhtä kattavaa kuin esimerkiksi pakatuissa kuivatuotteissa.