Vanliga frågor

Varför syns överskott från S-gruppens handelslag på min skattedeklaration även om inga överskott delades i fjol i mitt handelslag?

Handelslag i S-gruppen har återbetalat insatser till de av sina medlemmar som utträtt. För handelslag som gjort fondförhöjningar har fondförhöjningens andel av återbetalningen felaktigt antecknats som överskott, när den ska vara överlåtelsevinst, på de förhandsifyllda skattedeklarationerna. Överlåtelsevinsterna är skattefria, om överlåtelsepriserna på egendomen för det föregående året sammanlagt är högst 1 000 euro.

Uppgifterna korrigeras och avsikten är att korrigeringarna ska vara färdiga innan utgången av maj. Du behöver inte göra några ändringar i din skattedeklaration eller kontakta Skatteförvaltningen på grund av denna felaktighet. Kontrollera trots detta din förhandsifyllda skattedeklaration vad gäller övriga uppgifter och komplettera den vid behov. Observera att korrigeringen av överskottet kan ändra på det belopp av skatteåterbäring eller kvarskatt som antecknats på din förhandsifyllda skattedeklaration och på betalningsdagen.