Poika kädessään korkea jäätelö

Osuusmaksulla voit saada korkoa ja ylijäämänpalautusta

Sadan euron osuusmaksulla saat osuuden osuuskaupastasi, Bonusta sekä runsaasti erilaisia etuja. Lisäetuna voit saada korkoa osuusmaksullesi ja ylijäämänpalautusta eli nk. ”vuosibonusta”.

Osuusmaksulla lunastat oman palasi osuuskaupasta

Osuusmaksu on sijoituksesi osuuskaupan pääomaan ja suuruudeltaan 100 euroa. Lunastat sillä yhden osuuden osuuskaupastasi.

Jos joskus päätät luopua asiakasomistajuudesta, saat maksamasi osuusmaksun kokonaisuudessaan takaisin.

Maksa osuusmaksu kokonaan

Maksa 100 euron osuusmaksu kokonaisuudessaan, jolloin saat kaikki edut käyttöösi. Osa osuuskaupoista maksaa täyteenmaksetulle osuusmaksulle myös vuotuista korkoa.

Maksa osuusmaksusta osa

Vaihtoehtonasi on maksaa vähintään 20 euroa ns. osaosuusmaksuna. Tällöin ostoistasi kertynyt Bonus ja maksutapaetu siirretään täydentämään osuusmaksuasi ja kun osuusmaksusi on täyteen maksettu, saat rahana maksetut edut käyttöösi.

Myös mahdollista osuusmaksun korkoa alat saada seuraavana vuonna siitä kun osuusmaksu on maksettu kokonaan. Aikaa osuusmaksun maksamiseen on yleisimmin kaksi vuotta.

Voit maksaa osuusmaksun täyteen kirjautumalla palveluun tai lähimmässä Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteessä

Liity asiakasomistajaksi

Osuusmaksulle saa hyvänä vuonna myös korkoa

Osuusmaksun kokonaan maksettuasi voit saada sille myös korkoa, joka on vuotuista tuottoa sijoituksellesi.

Esimerkki: Jos osuuskauppasi maksaa 100 euron osuusmaksullesi 10 % korkoa, saat tilillesi loppukeväästä 10 €.

Ylijäämänpalautus palkitsee keskittämisestä omaan osuuskauppaan

Osa osuuskaupoista maksaa myös ylijäämänpalautusta. Se on tietty, erikseen päätettävä prosenttiosuus koko asiakasomistajataloutesi ostoista omasta osuuskaupastasi.

Ylijäämänpalautus perustuu siihen, että keskität ostokset omaan osuuskauppaasi. Se lasketaan ostoista, jotka on tehty osuuskauppasi toimipaikoista edellisen vuoden loppuun mennessä. Mukaan ei siis lasketa muiden osuuskauppojen, tytäryritysten tai yhteistyökumppaneiden toimipaikoista tehtyjä ostoja.

Koron ja ylijäämänpalautuksen maksamisesta ja suuruudesta päättää vuosittain osuuskaupan edustajisto. Niin korko kuin palautus maksetaan tileille yleensä loppukevään kuluessa.

Esimerkki

Olet viime vuonna ostanut yhteensä S-ryhmän ja yhteistyökumppaneiden toimipaikoista 5015 eurolla. Oman osuuskauppasi ostojen osuus on 3450 €. Osuuskauppasi edustajisto on päättänyt maksaa viime vuodelta ylijäämänpalautusta 1,5 %. Näin ollen omalle S-Tilillesi ilmestyy loppukeväällä 1,5 % x 3450 € eli 51,75 €.