Omat ostot -palvelu S-mobiilissa

Omat ostot – me tarjoamme tiedon, sinä teet valinnan

Omat ostot on asiakasomistajalle suunnattu palvelu, jonka avulla voi seurata henkilökohtaisia ostoja kuluneen vuoden ajalta. Palvelu on kätevästi aina mukanasi käyttämällä sitä S-mobiilissa.

Kirjaudu palveluun

Palvelussa näet

  • miten ostoksesi jakautuvat eri tuoteryhmiin
  • ruokakorisi kotimaisuustason
  • paljonko hedelmiä ja vihanneksia ostat
  • millainen on ruokakorisi hiilijalanjälki
  • paljonko ostat muovikasseja
  • missä ja milloin asioit

Uutta

artikkelinosto-iso-omat ostot

Omat ostot palvelee nyt myös koko perheen ostoja

Perhejako tuo Oma ostot -palveluun uuden ulottuvuuden: voit nyt tarkastella omien henkilökohtaisten ostojen lisäksi myös perheen yhteisiä ostoja. Mahdollisuus Perhejakoon tarjotaan kaikille samaan asiakasomistajatalouteen kuuluville täysi-ikäisille, joilla on Omat ostot -palvelu käytössä. Perhejaon avulla voitte jatkossa esimerkiksi seurata, miten suuri on koko perheen ruokaostosten hiilijalanjälki tai kotimaisuusaste.

Käytännössä Perhejaon aloittaa asiakasomistajatalouden pääjäsen, joka kutsuu Omat ostot -palvelun kautta muut asiakasomistajatalouteensa kuuluvat mukaan seuraamaan yhteisiä ostoja, ja jokainen kutsuttu voi valita hyväksyykö kutsun vai ei.

Kysymyksiä ja vastauksia Perhejaosta

Kotimaisuus2

Kiinnostaako ruokaostostesi kotimaisuus?

S-mobiilin Omat ostot -palvelun kotimaisuuslaskurilla voit seurata ensimmäistä kertaa yhdessä palvelussa ostamiesi ruokatuotteiden raaka-aineiden ja valmistuksen kotimaisuutta. Kotimaisuuslaskuri erottelee toisistaan raaka-aineiltaan ja valmistukseltaan kotimaiset tuotteet sekä Suomessa valmistetut tuotteet. Kotimaisuusaste lasketaan ruokaostosten arvosta.

Laskuri havainnollistaa kotimaisten ruokaostosten osuuden kahdella tasolla. Ensimmäisellä tasolla ovat tuotteet, joiden kotimaisuuden takaavat suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä kertovat Hyvää Suomesta ja Sirkkalehti -merkit. Toisella tasolla ovat tuotteet, jotka on valmistettu Suomessa. Lisäksi laskuri näyttää ulkomaiset ruokaostokset omana listanaan. Palvelussa näet tiedon kotimaisuudesta jopa yksittäisen tuotteen osalta.

artikkelikuva-omat ostot-hiilijalanjälkilaskuri

Mistä ruoan hiilijalanjälkilaskurissa on kyse?

Hiilijalanjälkilaskurilla voit seurata oman ostoskorisi hiilijalanjälkeä kuukausi- ja vuositasolla. Laskuri erittelee eri ruokatuoteryhmien ilmastovaikutuksia ja samalla havainnollistaa niiden välisiä eroja. Jokainen ostettu ruokakorin tuote on mukana laskennassa. Yksittäisen tuotteen hiilijalanjäljen sijaan laskennassa käytetään tieteellisesti tutkittua tuoteryhmätason hiilijalanjälkitietoa. Esimerkiksi yksittäisen maitotölkin laskennassa käytettävä arvo lasketaan koko maitotuoteryhmän hiilijalanjälkiarvon mukaan.

Hiilijalanjälkilaskuria on kehitetty yhdessä Luonnonvarakeskuksen (Luken) asiantuntijoiden kanssa. Tuoteryhmäkohtaiset ilmastovaikutukset perustuvat olemassa olevaan, tuoreimpaan tutkimustietoon.

Laskelmissa huomioitu maataloustuotanto, jalostus, pakkaukset ja kuljetukset aina kaupan oville asti. Myös ryhmien myydyimpien tuotteiden alkuperä on huomioitu niissä tuoteryhmissä, joissa alkuperällä on erityistä merkitystä ja alkuperän mukaista tietoa on ollut saatavilla (naudanliha, kasvikset, kala, viljatuotteet).

Tarkka menetelmäkuvaus on luettavissa täältä

Näin otat Omat ostot -palvelun käyttöön

Voit ottaa palvelun käyttöösi joko S-mobiilissa tai kirjautumalla S-kanavalle. Palvelun käyttöönottamiseen tarvitset verkkopankkitunnukset.

S-kanavalla palvelun löydät kirjautuneena Bonus ja ostot -osiosta.

Kirjaudu palveluun

S-mobiilista Omat ostot -palvelun löydät Oma kauppa -osiosta. Lataa S-mobiili sovelluskaupastasi.

Lataa Omat ostot ‑palvelu puhelimeen

Lue lisää Yhteishyvästä

Millainen on ruokaostostesi hiilijalanjälki? Uusi palvelu auttaa punnitsemaan ostopäätöksiä – näin perheenisä Vesa päätti naudanlihan käytöstä

Kuukauden vegaanihaaste muutti Pajun ja Minnin ruokavalion pysyvästi – tästä tuotteesta luopuminen otti aluksi koville

Millainen hiilijalanjälki syntyy heviosastolla? Näistä kasviksista popsit ilmastoystävällisimmät kuidut ja vitamiinit

3 erilaista kuluttajaa kokeili Omat ostot -palvelua: olut, einekset ja kauppareissujen määrä yllättivät


Usein kysyttyä Omat ostot -palvelusta

Katso usein kysytyt kysymykset

Tarkasta tietosi rekisteristämme

Voit tarkastaa rekisterissämme olevat tietosi, joko kirjautumalla palveluun, tilaamalla rekisteriotteen verkkolomakkeella tai täyttämällä paperisen tarkastuspyynnön. Rekisteritietojen tarkastelu kirjautumalla palveluun on veloituksetonta ja voit tehdä sen aina halutessasi.